ホーム>最新情報一覧>【英語教育学科】海外の学生と一緒にライティング

【英語教育学科】海外の学生と一緒にライティング

授業の様子 授業の様子

英語教育学科では、ライティングの授業を、webを利用して海外の学校と共同で実施しています。一緒に行っている学校は、アメリカ、ニューヨークのthe College of Westchesterと、カナダのケベックにあるSaint Lambert校です。
     学生たちは、web上で、互いの作文を読んだり、意見交換などを通じて、より英語力を高めていくことができます。また、リアルな意見交換で、新たな視点を発見したり、実感の伴った英語交流ができています。

----------------

On-line collaborative writing

Starting this semester, first year and second year T50 writing classes are collaborating on-line with two schools abroad. These schools are the College of Westchester in New York and Champlain College, Saint-Lambert in Quebec, Canada. We hope to include more classes in the autumn semester and collaborate with more schools. Students using the site created have had fantastic conversations using the posting and commenting interface. Benefits for students include:
    1) Encourage reading, writing and debating about current events
    2) Improve critical thinking and deliberation skills by having students receive, give and respond to feedback
    3) Develop writing skills. Students experience their writing as open for response, review, revision, and improvement
    4)Develop media-literacy skills by exploring a variety of sources that discuss contemporary issues, mainstream media, academic journals and/or blogs, depending on class curriculum.
    5) Develop open-mindedness and tolerance by facilitating discussions between students from different classes and countries
    5)Foster off-line civic engagement, by gaining insight into the perspectives, ideas and civic engagement of peers
    5)Provide a space for debate for students who, for a variety of reasons, might not feel comfortable engaging in discussions in a traditional classroom setting

2014-05-07