ホーム>最新情報一覧>【英語教育学科】フィリピンでのサービスラーニング活動

【英語教育学科】フィリピンでのサービスラーニング活動

活動の様子 活動の様子

English Education Department Student Takes Part in Service Learning Program in the Philippines

A second-year student in the English Education Department took part in a service-learning program in the island province of Cebu in the Philippines for two weeks in August. Twenty two students from Kansai University of International Studies travelled each day from Cebu City to a small village in the mountains to help the community. On this particular program the students gave presentations about Japan to elementary school and high school classes, made a vegetable garden, and prepared and delivered meals to poor children living in the area. The service-learning programs also aim to provide a learning experience for the university students who take part. It is hoped that the experience will make the students more confident, develop their critical thinking and problem solving abilities, help them learn more about social issues and other cultures, and develop their communication skills. The two weeks in the Philippines also provided an excellent opportunity for the English Education Department’s student to practice her English.

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

英語教育学科2年生が本学の グローバルスタディの一環として8月、2週間フィリピン、セブ島でのサービスラーニングに参加 しました。本学の22名の学生は、毎日小さな山村へ通い、小学校から高校まで日本についてのプレゼンを行ったり、野菜畑の世話や給食の支度や配達を行いました。
     学生たちは、この経験を通じて、自信をもち、クリティカルシンキングや問題解決能力を高め、社会問題や他文化について学びを深め、コミュニケーションのスキルを磨きます。

英語教育学科の学生にとっては、英語を使用する素晴らしい機会 となりました。

2014-09-10